Vilho Reima. Koti 01.09.1929 no 9.

AINA LAPPIIN ASTI


Lahja-Foordi pakotti allekirj. järjestämään Kodinpäivämatkan aina Lap-piin asti. Paitsi puhujaa oli omasta varasta myöskin laulaja ja lausuja. Tien varrella pidettiin tilaisuuksia lähes joka ilta Hämeessä, Savossa ja varsinkin Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla, ja olivat kokoukset varsinkin menomatkalla yleensä hyvin onnistuneita ja väkirikkaita. Muutamissa paikoissa oikein siniristiliput liehuivat kokoushuoneiden katoilla ja olipa Viitasaarella oikein torvisoittokunta vieraita vastassa.

Ehtoollisen vietto Enontekiön kirkossa.

Lahja-Fordilla aina Lappiin asti. Kodinpäivien ohjelman suorittajia. Opettaja Reima puuttuu kuvasta.

Päähuomio pantiin Tornionlaaksoon, jossa oli monta lämmintäkin tilai- suutta, jos muutamia oikein kylmiäkin Torniolaakson tapaan. Lopullinen päämäärämme oli Enontekiö. Sielläkin liehui siniristilippu koulun katolla, ja kokous oli väkirikas ja onnistuneimpia koko matkalla. Juhannusyö vie-tettiin Aavasaksalla. Kaikkiaan pidettiin 44 tilaisuutta.

Suurin piirtein katsottuna oli matka onnistunut. Kiitokset vain kaikille ys-täville! Ja lämmin tervehdys matkamiesten puolesta.

Enontekiön äitienpäivä.

Kodinpäiväpuhujien majapaikan ystäv. ja vieraanvaraista väkeä Enontekiössä. Oikealta lueteltuna Reetu = Anna Greetta, Armas, Reetrik = Fredrik, Akseli (takana), Kalle Vuontisjärviä (edessä) Eino Välitalo (pitkä mies takana kesk:) vieressä Lempi edellisen vaimo. Ruutulisessa kläninkissä oleva tyär on varmhaanki Vuontisjärven myöhemin.. Isolahen Aino.