Koti 1.7.1926.

Äitienpäivä Hetassa v. 1925.


ÄITIEN PÄIVÄÄ vietettiin Enontekiön Hetan kansakoululla toukok. 17 p:nä entiseen tapaan kylän nuorten ja kansak. opettajan toimesta. Juh-laan oli saapunut väkeä tälläkin kerralla harvinaisen runsaasti huomioon ottaen paikkakunnan harvan asutuksen: n. 150 henkeä, josta n. ½ kun-niavieraita, äitejä.Aina 3 pnk:n päästä oli väkeä saapuvilla ja paljon enemmän olisi tullut, ellei kelirikko olisi sattunut aivan pahimmoilleen siksi. Muuten ilma suosi erinomaisesti juhlijoita.

Kuva: Koti 1.9.1929.

Hetan vanha kansakoulu ennen II-maailmansotaa.. Kuva: Maija Vuontisjärven albumista.

Ohjelma oli seuraava:

Yhteislaulua, tervehdyspuhe (Helmi Hetta), juhlaruno (Hilja Hetta), Kuo-rolaulua: Äidin sydän. Juhlapuhe (op. Santala). Väliaika (kahvitarjoilua). Yhteislaulua, esitelmä (Lempi Vuontisjärvi) runo (Sylvi Vuontisjärvi), kak-sinlaulua (Lempi Granqvist ja Taimi Rova), puhe (Väinö Hetta), yhteis-laulua. Väliaika (tarjoilua). Yhteislaulua, kertomus (Aarne Rova), runo (Taimi Rova), kertomus (Akseli Vuontisjärvi), yhteislaulua.Väliaika (tarjoilua), kuvaelma: "Oi muistatko vielä sen virren".


Ohjelmanumerot olivat huolella valikoidut ja tyydyttävästi harjoitetut, niin että esitykset yleensä olivat hyvät. Tyytyväisenä yleisö niitä kuuntelikin ja vakuutti ettei Enontekiössä koskaan ole ollut mitään niin virkistävää kuin äitienpäivät ovat.