Lapin Kansa 1931.

Eino Kumpulainen.


Muonion ja Enontekiön käräjäkunnan kihlakunnanoikeudessa syytti Ko-larin piirin rajaviskaali A. A. Aho aikanaan Enontekiön pitäjän Hetan ky-lästä olevaa katekeetan poikaa Eino Johanes Kumpulaista siitä, että hän kesällä 1928 oli kuljettanut Enontekiöltä Kittilään 7 kpl, 75 kg. painoista kahvipaalua, eli yhteensä 525 kg., joita ei oltu saatu takavarikoiduiksi.

Tämän johdosta vaati syyttäjä Kumpulaiselle rangaistusta kavalluksesta sekä korvaamaan tavaran arvon 30 markaa kilolta yhteensä 15,750 mar-kalla kuin myös korvaamaan todistajapalkkiot ja syyttäjän matkakulut.

Antamallaan päätöksellä kihlakunnanoikeus tammik. 15 p:nä 1930 tuo-mitsikin Kumpulaisen syytteen mukaisesti sakkoihin ja korvauksiin.

Tästä kihlakunnanoikeuden päätöksestä valitti Kumpulainen Vaasan ho-vioikeuteen, joka viime joulukuun 19 p:nä antamallaan päätöksellä on jättänyt kihlakunnanoikeuden päätöksen muussa suhteessa voimaan paitsi että kahvipaalujen painoksi on hovioikeus määrännyt 60 kg. ja sen mukaan Kumpulaisen korvaamaan valtiolle 12,000 mk.