Raahen Seutu 1930.

Järkyttävä tapaus Pelkosenniemel-lä.


Sulhanen ampuu tapaturmaisesti morsiamensa.

Lauantaita vasten yöllä klo 22 seuduissa tapahtui Pelkosenniemellä sangen ikävä tapaturma, josta aiheutui nuoren neitosen kuolema. Tapauk-sesta on Pelkosenniemen nimismies ilmoittanut seuraavaa:

Pelkosenniemen kirkolta oli mainittuna perjantaipäivänä taloll. poika A. Tervo mennyt Saunavaaran kylään, jossa hänellä Kaikkosen talossa oli morsian, mainitun talon palvelijatar, Kemijärven Isokylästä kotoisin oleva Olga Väänänen. Kylään saavuttuaan Tervo meni ensin erään toverinsa E. Ylimmäisen luo ottaen tältä 2 vuotta lainassa olleen taskuaseensa. Sitten hän meni Kaikkoselle iltaansa viettämään.

Saunavaaran kylän ranta v. 1930. Kuva: Mikkola Erkki. / Museovirasto.

Kaikkosella hän talon pirtissä myöhällä istui pöydän takana morsiamen-sa rinnalla ja jutteli hänen kanssaan kaikenlaisia. Siinä jutellessaan hän otti esille taskuaseen ja ryhtyi sitä sivumennen tarkastamaan pöydän alla jalkojensa välissä. Tällöin tyttö kisaten käski nostamaan aseen ylemmäksi. Poika tekikin niin. Ase laukesi kuitenkin äkkiarvaamatta hä-nen kädessään. Luoti tunkeutui Olga Väänäsen vasemmasta ohimosta sisälle ja tuli oikean korvan juuresta ulos.

Tyttö oli juuri nauraen juttelemassa, kun ase laukesi, ja painui hän ääntä päästämättä kuoliaana lattialle. Silminnäkijänä pirtissä oli talon 14-vuo-tias tyttö. Näin ikävällä tavalla surmansa saanut Olga Väänänen oli 18-vuotiasja Tervo on 30-vuotias. Molemmat tunnettiin kunnollisiksi luon-teeltaan. Tapaus on pelkkä tapaturma, sillä tutkinnossa on käynyt selvil-le, ettei Tervo tiennyt aseen olevan ladatun. Tapaus on tehnyt järkyttä-vän vaikutuksen ei ainoastaan ampujaan, vaan kaikkiin paikkakuntalai-siin