Vilkunan hautajaiset Hetan kirkos-sa 1950-luvulla: Antti ja Berit-Anne Näkkäläjärvi ja heidän tyttärensä Inga-Rauna, nyk. Sallinen sekä vas. Maaret Niemelä. Taustalla rovasti Aimo Kallio.

Vilkunan hautajaiset Hetan kirkossa v. 1955. Arkkua kantamassa edessä oik. Armas Niemelä ja vas. Antti Näkkäläjärvi. Arkun takana keskellä Maaret Niemelä.

Muotkajärvessä 1950-luvulla: Vilkuna makuulla ja keinutuolis-sa hänen poikansa Jussa.

Muotkajärvessä 1950-luvulla: Oik. Inga-Saara Kärki os. Näkkäläjärvi, Inga Siiri Rist ja Margareta Hetta (Vilkuna Norjan Siepistä.

Antti Näkkäläjärvi eli Antti Tuomaanpoika eli Vilkuna kotonaan Enontekiön Muotkajärvessä 1950-luvulla.

Muotkajärvessä 1950-luvulla: Vil-kunan Tuomas ja hänen vanhin tytär Maarit-Anni, nykyisin Anunti (vas.). Keskellä Inga Siiri Rist.

Posteljooni Saarela ja Kalle-hevonen ensimmäistä kertaa kun tie valmistu v.1906. matkalla Palojoensuusta Hettaan, Ounasjärven pohjoispuolella, Ingijoen kohdalla. Sitä ennen keväällä vain Silmu-Heikki oli kerran kulkenut. ( Inginjoki on 6-7km Hetan keskustasta Muotkajärveen päin). Kuva Pentti Eskola, 11.06.1906. GTK.

Joonas Muotkajärven majatalo Enontekiön Muotkajärvessä v. 1906. Kuva: Kuva Pentti Eskola / GTK.

Kerokallioita Suantovaaran itäpuolella. Vasemmalla Matti Muotkajärvi ja oikealla hänen veljensä Iisakki Kuva: Pentti Eskola, 08.08.1906. GTK.

Posti-Eemeli eli Eemeli Ylitalo Muotkajärvestä.

Sahureita Juunas Muotkajärven pihalla Muotkajärven kylässä v. 1922. Kuva: Samuli Paulaharju. / finna.fi

Joonas Muotkajärvi veneenteossa v.1921. Kuva: Paulaharju Samuli. / Museovirasto

Vas. Vilkunan Tuomaan vaimo Inka Näkkäläjärvi, Jussan Iisko (pienin poika) ja Leila, Iiskon vasemmalla puolella Tuomaan Iisko ja oikealla puolella Tuomaan Heikki.

Leevi Mannu eli Leevi Ylitalo korjaa nuottaa Muotkajärvessä v. 1921. Kuva: Paulaharju Samuli. / Museovirasto.

Muotkajärveläisiä 1920 luvulla. Kuva: Juhani Ahola. / Museovirasto.

Kalle Muotkajärven pihapiiri. Ku-va: Dövstummas jul 01.12. 1915.

Muotkajärvi. Kuva: Matti Poutvaara. Museovirasto. / finna.fi

Vilkunan hautajaiset v. 1955. Vil-kunan Antti, Magreta ja Pirita. Edes-sä Inga-Siiri Rist, Anni-Rauna Rista, Inga-Rauna Näkkäläjärvi ja Maarit-Anni Näkkäläjärvi. Inga-Raunana takana Berit-Anne Näkkäläjärvi, hä-nen takana Tuomas Näkkäläjärvi ja vaimonsa Inka vieressä, Vilkunan Elli. Takan iso vaalea mies Oskari Vanhapiha.

Vilkunan Tuomas.

Matkalla Muotkajärvestä Hettaan v. 1921. Kuva: Museovirasto.

Inga Sallinen os. Näkkäläjärvi äi-tinsä (Berit Anne Näkkäläjärvi, kut-sumanimi Pirihanni) sylissä

Pirihanna Näkkäläjärvi ja tyttärensä Inga-Rauna Napapiirillä 1950-lu-vulla.

Vilkunan hautajaiset Hetan kirkos-sa 1950-luvulla: Antti ja Berit-Anne Näkkäläjärvi ja heidän tyttärensä Inga-Rauna, nyk. Sallinen sekä vas. Maaret Niemelä. Taustalla rovasti Aimo Kallio.

Vilkunan Jussa.