Olli-Pekka. / Lapin Kansa 1930.
Kullakin paikkakunnalla on omat erikoisuutensa. Rovaniemen Ounas-joella elää ja vaikuttaa mies, joka on naisen vaatteissa, niinkuin muinoin Kalkkimaan pappi Alatorniolla. Hameet on päällä tällä Ounasjoen mie-hellä ja suuttuu hän kovasti, jos häntä mieheksi joku sanoo.

Varmuudeksi on vielä "tuuvannut" rintansa pyyleväksi, joten outo saat-taa päätellä, että onpas tällä "immellä" mehevät meijerit. Mutta ei ole tai-kaa tämän neitirievun meijereistä. Häneen sopeutuu sananlasku: moni on kakku päältä kaunis, vaan on silkkoa sisästä.

Eevan on hänellä puku päällään, mutta kun hame ja pusero otetaan päältä, tekomeijerit ja valetakamukset karistetaan pois, niin kuuluu pal-jastuvan esille aivan selvä Aatami, romuluinen miehenrötkäle kaiken lisäksi.

Mistä lienee mies, joka alkaa olla jo vanhemmalla puolen ikää, niin omil-le housuilleen suuttunut, että on ne pois riisunut ja liittynyt hameväen kaartiin, emme tiedä. Mutta mitäpä siitä, olkoon se hänen asiansa

Maku näkyy olevan monenlainen. Meidän mielenkiintoamme herättää Eeva sellaisena kuin hänet on luotu. Tästä Ounasjoen miehestä taas tuntuu olevan "somallisempaa" lyöttäytyä kerrassaan itse Eevaksi.

Mistä kukin tykkää.