Ylistys porolle


Viritän tässä lyhyen ylistys- ja kiitosvirren porolle, Pienelle sarvipäiselle eläimelle, joka kaivaa ruokansa lumen alta ja kestää kovimmatkin pak-kasen tyynenä ja tyytyväisenä.


Poron säkäkorkeus on vähän päälle metrin ja elopaino toistasataa kiloa, kun on isosta härästä kyse. Kuitenkin se vetää kuorman, jonka paino voi ylittä sen oman painon, ja päivämatka voi olla Koutokeinoon, eli 80 kilo-metriä.

Matkan päälle poro on tyytyväinen, kun se päästetään pangasta ja vie-dään härkätokkaan tunturiin. Se ei kaipaa taputtelua tai leperteleviä kii-toksia. Kun poroa tullaan noutamaan, täytyy se suopungilla ottaa kiinni, jotta saadaan panka päähän ja poro mukaan.

Poro voi olla konstikas ja omapäinen. Vanhalla Juntti-poliisilla oli iso ja vahva ajokas, mutta se oli ottanut tavan ettei sitä saatu valjaisiin muuten kuin tuomalla toinen poro, ja tämän yli ja takaa valjastettiin. Riisua se kyllä antoi ilman tätä välissä olijaa.

Kun poro on saatu valjaisiin, seistään eläimen vasemmalla puolella hih-na kireällä. Vasta kun kaikki lähtijät ovat valmiina, hellitetään hihnaa ja siirrytään taapäin, jolloin poro tempaa reen tai pulkan liikkeeseen, ajajan on hypättävä samalla kyytiin. Jos hyppy epäonnistuu, ei saa hellittää hihnaa. Ei poro kauan jaksa raahata maassa lojuvaa ajajaa.

Sitten uusi yritys, ja kun se onnistuu, päästään toisten perään. Tämä kyyti vaatii ehdottomasti oikeat varusteet. Jalkaan heinitetyt nutukkaat ja persaussäpäkkeet ja yläruumiin kunnon vaatetuksen päälle peski ja päykkyri, käsiin koipikintaat ja päähän kunnon karva- tai neljäntuulenlak-ki.

Matka poronreessä talvista tikka tietä on sellaista matkantekoa, että po-ron nykivä vauhti ja reen hyppely pounujen painanteiden vaihdellessa antavat ajajalIekin kylliksi liikuntoa; pitää olla aina varuillaan ja jännityk-sessä, eikä ehdi kylmä kimppuun kovallakaan pakkasella.

Kun ”poronkusema” eli noin kymmenen kilometriä on ajettu, pysähdy-tään, annetaan ajokkaan eli ajokan puhaltaa ja tehdä temppu, josta py-sähdys on saanut nimensä.

Maalaus ja teksti: Yrjö Kortelainen.